Hoogbegaafden begeleiding

Van een omgevallen boekenkast…

Als je hoogbegaafd bent, heb je meestal al een complete bibliotheek in je hoofd. En op zich is dat fijn. Maar ook weer niet. Omdat de catalogus ervan nog ontbreekt, buitelt alle kennis over elkaar heen. ‘Hij kan het wel, maar het komt er niet uit’, zeggen docenten dan. Bovendien zitten je klasgenoten en docenten vaak anders in elkaar. Dus begrijp jij hen soms niet helemaal. En zij volgen jou ook niet altijd.

..naar een rotsvast vertrouwen in jezelf

Doordat de meeste mensen anders zijn dan jij, kun je op bepaalde vlakken misschien gaan twijfelen aan jezelf. En dat is natuurlijk niet nodig. We leren je daarom omgaan met je krachten èn met je makken.

Zo maken we school interessanter

We gaan op zoek naar manieren om school voor jou weer leuk en relevant te maken. Met top-downdenken bijvoorbeeld. Want als jij eerst weet waar de lesstof heengaat en waar al die kleine stappen voor nodig zijn aan het einde van het hoofdstuk, dan wordt het al eenvoudiger. En heb je al geprobeerd woordjes Frans of Engels in hele zinnen te leren in plaats van los van elkaar? Misschien gaat het veel sneller voor jou!

En dat alles in een relaxte omgeving

Bij ons vind je ademruimte, humor en de vrijheid om te zijn wie je bent. Tegelijkertijd bieden wij je een stevig kader. Daarin kun jij ontdekken hoe je in elkaar steekt en wat jou nu precies motiveert. Onder toeziend oog van Angeliek van Kampen koppelen we aan één van onze begeleiders: jouw coach. Angeliek is onder andere de ECHA Specialist Hoogbegaafdheid i.o. en studeerde daarvoor aan de Radboud Universiteit Nijmegen.