Huiswerkbegeleiding

Bij de huiswerkbegeleiding kijken we goed naar wie jij bent en hoe je in elkaar zit. We kijken waar je plezier in hebt en passen dat toe om je leerprestaties te verbeteren. Ben je een sporter? Dan leer je via kansberekening door te berekenen wie de eerste wordt in jouw competitie. Ben je meer geïnteresseerd in mode? Dan krijg je economie uitgelegd aan de hand van het inkoopbeleid van H&M. Zo maken we de droge leerstof tot iets begrijpelijks waardoor je veel beter de essentie van de leerstof doorhebt.

Je leert beter plannen

Jij staat centraal,
niet de leerstof

In een relaxte sfeer

Huiswerkbegeleiding

Op maandag is iedere scholier tussen 14.00u en 19.30u 2,5 uur bij leerKracht (Angeliek) voor huiswerkbegeleiding. We gaan dan:

  • Een plan/planning maken voor de rest van de week: wanneer leer je wat (exact: dag en tijdstip) en hoe stel je eventueel je planning bij als het niet lukt;
  • Huiswerk maken, zoveel mogelijk in het vooruit;
  • Overhoren en checken wat er nog te doen is aan leerwerk voor de toetsen van die maand en die inplannen/bijstellen.

Op donderdag kun je terecht van 15u tot 17u. We gaan dan:

  • Het werk controleren en overhoren van dinsdag en woensdag volgens de planning van maandag;
  • Een plan maken voor vrijdag en het weekend en
  • Zo nodig de planning voor langere termijn (toetsen, boekverslagen etc.) bijstellen;
  • Als er tijd over is: huiswerk maken en leren.

Individuele begeleiding

Iedere scholier krijgt een half uur per week of een uur per 2 weken individuele begeleiding in de vorm van bijles of coaching van mijzelf, of desgewenst één van de andere begeleiders. Die begeleiding wordt individueel ingeroosterd op één van de dagen van de week of het weekend.

Doel

We werken toe naar binnen 1 jaar zelfstandig met school aan de slag, zonder ergernissen thuis, met eigen verantwoordelijkheid voor jouw schoolcarrière en zelfinzicht over je leerstrategieën en valkuilen.